HEAD introduce in portofoliul tehnologiilor proprii cel mai rezistent si cel mai usor material din lume: Graphene™.

 

CE ESTE GRAFENUL ?

 

  •                        Grafenul este un nou material uimitor care poate revoluţiona aproape orice parte a vieţii noastre. Grafenul este realizat prin exfolierea şi procesarea chimică a grafitului, materialul ieftin folosit la creioane. Un creion din plumb este format din milioane de straturi de grafen. La fiecare câteva luni oamenii de ştiinţă descoperă modalităţi noi şi mai ieftine de prelucrare în masă a grafenului.

  •                        O foaie de grafen este alcătuită dintr-un singur strat de atomi de carbon, dispuşi într-o reţea hexagonală, având o structură rigidă. Acest lucru face grafenul să fie cel mai subţire material realizat vreodată.

  •                        Pentru a atinge o grosime totală de un milimetru sunt necesare 3 milioane de straturi de grafen alăturate. Din cauza subţirimii lor foile de grafen luate separat sunt transparente.

 

PROPRIETATI:

 

  •                        Mai rezistent decat diamantul desi se intinde ca o guma

  •                        Din p.d.v. virtual este invizibil, conduce  electricitatea  si caldura mai bine decat orice sarma de cupru iar greutatea sa este aproape  egala cu zero.

  •                        Materialul cu cea mai mare rezistenta mecanica cunoscuta vreodata de omenire. Pentru a trece printr-o foaie de grafen, un elefant ar trebuie sa exercite o forta mult mai mare decat greutatea sa, prin balans.

  •                        Desi extrem de rezistent este si extrem de flexibil si poate fi intins cu 20%  mai mult fara a suferi vreo dauna.

 

Prin folosirea  Graphene™ - ului in "gatul" rachetei, greutatea din partea de mijloc este redusa la maxim. Astfel, aceasta greutate poate fi redirectionata catre segmente cu o functionalitate mai importanta cum sunt manerul si capul rachetei.

Aceasta constructie unica furnizeaza jucatorului o manevrabilitate a rachetei de neegalat pana in prezent si mareste "swingweight"-ul (greutatea rachetei in timpul acceleratiei).

Intr-o descriere sumara avantajul unei rachete cu tehnologia Graphene™ consta in usurinta "swing"-ului (acceleratiei) dar in acelasi timp forta generata in lovitura este superioara.