Ce este Aircoat ? 

* tehnologia in sine vine de la necesitatea de a crea skiuri din ce in mai usoare. In timp ce multi se straduiesc sa construiasca miezul skiului din ce in ce mai usor, Head vine cu o idee revolutionara: fibra de sticla ce alcatuieste invelisul cantului skiului nu mai este plina, ci goala, umpluta efectiv doar cu aer.

* ”Aircoat” descrie de fapt o noua structura a fibrelor de sticla ce intra in compozitia skiului: tuburi cilindrice, goale pe interior. Aceast lucru este permis intrucat o mare parte din compozitia skiului este fibra de sticla. Tehnologia transforma greutatea skiului, in sensul scaderii considerabile a acestuia, cu pana la 40%. Completar acestei proprietati, agilitatea si forta redate skiului, fac din modelele cu aceasta tehnologie, modele de performanta.

* forta si duritatea skiului sunt redate de faptul ca fibrele de sticla desi goale pe interior, sunt supuse unei forte de compresie mult mai mari decat in cazul fibrelor de sticla traditionale.

*agilitatea skiului este un compus al reducerii in greutate si al fortei suplimentare rezultante. Fibrele de sticla de acest tip raspund mult mai repede , atat prin absorbtia cat si prin transferul energiei dinspre si catre cantul skiului.