Cum actioneaza Intelli fibrele ? 

* aparitia acestei tehnologii are la baza o necesitate de aplicabilitate. Skiurile carve sunt mult mai suspuse torsiunii si rasucirii in timpul virajelor. Aceste forte de torsiune, reduc priza cantului skiului cu suprafata pe care ruleaza.

* provocarea consta in a adapta fortele de torsiune la stabilitate , la schimbarile permanente de viteza, la tipurile de teren si conditiile de zapada .

* materialele inteligente care rezolva o astfel de provocare se prezinta sub forma unor fibre piezoelectrice, cu capacitatea de a transforma un impuls mecanic in unul electric. Aceasta conversie de energie se realizeaza rapid si este captata intr-un circuit inchis, transmisa catre un rezistor, de unde frecventele distructive sunt emanate in exterior. Energia ramasa in rezistor este redistribuita catre fibrele piezoelectrice care se intaresc aproape simultan, crescand stabilitatea skiului la torsiune. Si aceasta in mai putin de 5 milisecunde.

* aplicabilitatea tehnologiei Skiul intelligence reactioneaza imediat la schimbarile date de tipurile de zapada, de teren, viteza si adapteaza stabilitatea skiului la situatia reala. Controlul si precizia cresc considerabil.

* pozitionarea fibrelor piezo- electrice intr-un ski : la un unghi de 45grade fata de linia mediana a ski-ului.